Voorkom ongevallen op een steiger
januari 16, 2017
Vacature: Steigerbouwers gezocht
november 12, 2019

Veiligheidsnorm steigers, ladders en roltrappen vanaf 2018 aangescherpt – SBA Steigerbouw is er klaar voor

Ga je binnenkort aan de slag met een onderhoudsproject, waarbij je steigers nodig hebt? SBA Steigerbouw staat je terzijde met actuele kennis van zake. Of je nu komt als aannemer, particulier, schildersbedrijf of andere professional, bij ons ben je op het juiste adres. Wij hebben jarenlange ervaring in steigerbouw. Wij ontwerpen steigerconstructies en doen de op- en afbouw op de gewenste locatie. Veiligheid is voor ons prioriteit nummer 1. Vandaar dat wij op de hoogte zijn van alle wettelijke veiligheidsnorm. Daarom houden ons daarom aan de veiligheidsregels voor klimmateriaal.

Strengere regels voor ladders, steigers en rolsteigers

Vanaf januari 2018 gelden in Europa strengere normen voor klimmateriaal, zoals ladders en rolsteigers. Volgens de aangescherpte normen (EN 131-1 en 2) geldt de richtlijn dat alle ladders die drie meter of langer zijn, moeten zijn uitgerust met een basisstabilisator om de stabiliteit te garanderen. Voor de sterkte van de treden en de slipweerstand zijn er strengere testvereisten in het leven geroepen. Tot slot moeten steigerplatforms, ook tijdens op- en afbouw, voorzien zijn van één of meer heupleuningen. Dit zijn enkele van de nieuwe vereisten.

Veiligheid op grote hoogte

Als je op grote hoogte werkt, wil je er zeker van zijn dat de steiger 100% betrouwbaar is. Bij SBA ben je ervan verzekerd dat het materiaal in orde is. De traditionele steigers met alleen horizontale en diagonale schoren, volstaan niet als je de nieuwe norm hanteert van een heupleuning op elk platform. Dat zul je bij ons dus niet zien. Onze materialen voldoen aan al deze nieuwe richtlijnen voor ladders, steigers en rolsteigers. De keurmeester keurt en onderhoudt al onze materialen. Elke ladder of opgebouwde steiger voorzien wij van het verplichte kwaliteitslabel. Dan is het voor jou én controlerende overheidsinstanties duidelijk dat is voldaan aan de geldende veiligheidsregels.

SBA Steigerbouw is de expert in het opbouwen, verplaatsen en afbouwen van steigers. Zeker als het lastig is om een plek in de hoogte te bereiken. Ons maakt het niet uit, eenvoudig steigerwerk of een ingewikkelde constructie: veiligheid staat voorop.

BLOGPOST

veiligheidsnorm veiligheidseisen draagbaar klimmaterieel

WIJ ZIJN ER VOOR U

BENT U BENIEUWD WAT WE VOOR U KUNNEN BETEKENEN?

Contact